ONS VERHAAL

38 years of remarkable heritage and excellence

Gelicenseerd sinds september, 1983

Gestart als klein familiebedrijf, inmiddels uitgegroeid en ontwikkeld tot totaalleverancier van vis, schelp- en schaaldieren. Als experts in de sector, staan deskundigheid, kwaliteit en een klant specifieke aanpak bij ons hoog in het vaandel. Met een set sterke normen en waarden werken wij vanuit het hart met respect voor mens en natuur.

HOE HET ALLEMAAL BEGON

49 jaar was Adri Bruijnooge Sr. toen hij besloot zijn baas vaarwel te zeggen en Adri & Zoon op 27 september 1983 oprichtte. Met zijn VW-golf en een karretje erachter ging hij op pad naar de plaatselijke leveranciers van mosselen en deze vervolgens uit te delen aan vishandelaren in heel Nederland. Door zijn 25 jaar lange ervaring als vrachtwagenchauffeur voor een visgroothandel, had hij de vakkennis dat ervoor zorgde dat Adri de beste kwaliteit inkocht.

De keuken werd een kantoor en samen met zijn vrouw zorgde Adri Sr. ervoor dat de klanten iedere dag gebeld werden en kregen waar zij om vroegen. Echter breidde zijn klantenkring snel uit en plaatsten steeds grotere bestellingen. De VW-Golf met het karretje werd te klein en er werd een grotere wagen gekocht. Ondanks de grotere wagen lukte het Adri Sr. toch niet meer om alles binnen 24 uur te leveren. Daarom kwam zijn zoon Adri Jr. als 19-jarige mede-eigenaar in het bedrijf.

Er werd hard gewerkt en de zaak groeide. Sr. en Jr. zochten daarnaast naar uitbreiding in het assortiment en maakten samen reizen naar o.a. Noorwegen en Canada. In Noorwegen vonden ze een zalmkwekerij die een mooi assortiment aan verse zalm kon leveren. In Canada bezochten ze een eiland voor de kust, waar hangcultuur mosselen werden gekweekt. Vroeger bestond dit nog niet in Nederland. Ook werd de eerste gekoelde Mercedes vervangen door een tweede en daarna werd de eerste vrachtwagen, een Scania, gekocht.

Familie Adri en Zoon

KANTOORUITBREIDING

Adri Jr. was intussen getrouwd met Inge en ook zij had hart voor de zaak. Bovendien kwam haar opleiding en meertaligheid uitstekend van pas bij het werven van nieuwe leveranciers in het buitenland. Bovendien werd het keukentje in het ouderlijk huis te klein en er werd een nieuw kantoor gebouwd aan het huis van Adri Jr.

Na tien jaar samen met zijn zoon in de zaak gedraaid te hebben stond er een bedrijf. In Adri Sr. ogen was Adri Jr. prima instaat om het bedrijf voort te zetten. Adri & Zoon heeft een uitstekende reputatie opgebouwd en is uitgegroeid tot toonaangevend allround groothandel in vis, schelp- en schaaldieren en zeegroenten. Zes dagen per week wordt er een mooi kwaliteitsassortiment geleverd aan viswinkels, marktkramen, visgroothandelaren, horeca- en cateringbedrijven.

Tot 2002 werden alle activiteiten vanuit het huis van Adri en Inge Bruijnooge gedaan. Omdat het bedrijf groter werd moesten er meer medewerkers in dienst komen. Het eerste bedrijfspand aan de Krab nr. 9 bestond uit een kantoor, twee koelcellen en een vriescel. Nog geen zes jaar later stond er een nieuw pand met 20 werknemers. In 2019 werd ons duurzame en energiezuinig kantoorpand gerealiseerd.

Nu in 2021 kopen we vis, schelp- en schaaldieren van over de hele wereld op zo’n 25 verschillende visafslagen in het binnen- en buitenland. Hier werken we dagelijks met ongeveer 120 collega’s en genieten we van de open werkomgeving, workshopruimtes en kantine waar lekkere en verse maaltijden worden aangeboden.

Oprichting Adri & Zoon B.V. door Adri Bruijnooge sr.

1983

Overname Adri & Zoon bv door Adri Bruijnooge jr.
1992
Adri & Zoon bouwt nieuw bedrijfspand in Yerseke
2002
Uitbreiding naar een duurzaam en energiezuinig kantoorpand
2019

September 1983

Adri Sr. met de nieuwe vrachtwagen een Mercedes LP 813 
Adri sr en vrachtwagen Adri en kleinzoon

Juli 2020

Adri met zijn kleinzoon en de nieuwe innovatieve Mercedes Actros 194z

Bezieling

Met bezieling en passie zijn wij actief op de markt. Gedreven door een sterke set normen en waarden en handelend vanuit een duidelijke zingeving. Ons familiebedrijf bestaat al generaties en is een solide onderneming waar met gedreven gewerkt wordt.

Harmonie

Adri & Zoon handelt in harmonie met de schepping, respect voor de natuur en voor de medemens. In de organisatie heerst een sfeer van collegialiteit en respect voor elkaar. Bovendien past duurzaamheid bij ons. Dit is erg belangrijk in de huidige markt en de toekomst.

Eerlijkheid

Onze klanten worden eerlijk en authentiek behandeld. Wij doen geen loze beloften en zijn recht door zee in de kwaliteit van onze producten en diensten. De relaties die opgebouwd worden met onze klanten en leveranciers zijn oprecht en duurzaam.

Deskundigheid & kwaliteit

Wij zijn experts in de markt en volgen de ontwikkelingen op de voet. Ons personeel is deskundig en deelt in deze kennis. De producten en diensten die wij aanbieden zijn van hoge kwaliteit.  Graag willen wij samen tot een kwalitatieve en duurzame samenwerking te komen.

Onze keurmerken