Laat vlees liggen; eet zalm of haring

Laat vlees liggen; eet zalm of haring.

Vlees noch vis. Dat zou men zeggen als iets of iemand nergens bij hoort, maar de betekenis is de laatste tijd verschoven. Steeds meer mensen eten vlees noch vis. Van het geen vlees eten zijn wij groot voorstander. Want eet je een week geen vlees, dan levert dat een enorm positieve bijdrage aan het milieu. Als volwassene bespaar je in één week zo’n 130 liter water en 75 km autorijden aan CO2-uitstoot.

Niet voor niks was er dit jaar weer een nationale week zonder vlees. 11 tot 17 maart was de tweede editie van deze campagne, met als doel: ons bewust maken van de positieve impact op het milieu als we minder vlees eten.

Wij juichen dit helemaal toe. We raden zelfs iedereen aan om 52 weken per jaar geen vlees te eten. Eet liever een visje. Daar worden wij natuurlijk blij van, maar vette vis is ook erg gezond (lees hier waarom) én veel minder belastend voor het milieu dan vlees.

Nieuwe cijfers van Milieu Centraal en Sintef tonen aan dat haring en zalm voor veel minder CO2-uitstoot zorgen dan vlees. Hieronder ziet u zelf wat het verschil maakt tussen een lekker visje of een stuk vlees. Wat voor verschil kunt u maken in de CO2-uitstoot?

 

Facebook
Instagram
LinkedIn
YouTube