Waarom vette vis gezond is

Vette vis is gezond, wie kent de uitspraak niet. Hoe komt dat eigenlijk en waar is vette vis dan wel zo goed voor?

Omega-3

De gezonde vetten in vis zijn de omega 3-vetzuren. Het menselijk lichaam kan deze omega-3 vetten zelf niet aanmaken en is dus afhankelijk van de consumptie ervan. Deze vetwondertjes hebben een bijzondere werking. Ze dragen bij aan een gezond cholesterolgehalte in het bloed en beschermen ons tegen hart- en vaatziekten. Dus ja, dat is best vet!

Gezond

Dat zijn niet de enige voordelen van het consumeren van omega-3 vetzuren, het eten van (vette) vis heeft nog meer gunstige effecten op de gezondheid. Zo is bekend dat vette vissoorten een ontstekingsremmende werking hebben. Wist je dat mensen met chronische gewrichtsontsteking, ofwel artritis, baat hebben bij het eten van vette vis?

Ook voor de longfunctie is vette vis goed. Uit onderzoek is gebleken dat astmatische kinderen die twee keer per week verse vis aten een verbeterde longfunctie hadden. Dat is nog eens een gemakkelijke behandeling tegen astma! En dat is goed nieuws, want astma is wereldwijd de meest voorkomende ademhalingsstoornis.

Vette vis

Dussss… vette vis is goed. Maar wanneer is een vis vet en welke vis is aan te raden? Een zogenaamde vette vis mag vet genoemd worden als hij voor tenminste 5% bestaat uit vet. Bij vette vis kun je denken aan bijvoorbeeld haring, makreel, zalm of sardines. Neem bij twijfel even contact met ons op. De specialisten van Adri & Zoon kunnen je feilloos adviseren welke vette vis per seizoen aan te raden is.

Facebook
Instagram
LinkedIn
YouTube