Het seizoen is geopend!

Het is zover: het seizoen van de hangcultuurmosselen is geopend!

22 mei waren we bij de feestelijke opening en vanaf deze week liggen ze overal in de winkels. Iedereen kan nu dus weer genieten van deze heerlijke schelpdiertjes. Daar worden wij blij van, maar we zijn niet de enige die daar enthousiast over zijn. In België, Zeeland en veel plaatsen in Nederland kijkt men al geruime tijd uit naar de eerste mosselen. Want zeg nou eerlijk: wat is lekkerder dan om op de eerste echte zonnige dagen van het jaar te genieten van een heerlijke mossel?

De opening van het seizoen vond plaats op een kotter. We waren getuigen van de eerste officiële oogst. Naast veel journalisten was ook sterrenchef Gert de Mangeleer, als ambassadeur van Zeker Zeeuws, aanwezig bij de opening. Hij verzorgde een heerlijk gerecht met de verse hangcultuurmosselen; een bereiding met onder andere champagne, soja, koriander en combava. Hoe dat eruit zag ziet u in onderstaand filmpje.

Daarnaast zijn er natuurlijk genoeg andere recepten waar u mosselen in kunt verwerken. Bijvoorbeeld in een pastamaaltijd of op de barbecue. De hangcultuurmossel is dus niet alleen enorm lekker, hij is ook veelzijdig te gebruiken.

De hangcultuurmossel is een echt Zeeuws streekproduct. In Nederland worden ze slechts op twee plekken gekweekt: in de Oosterschelde en de Grevelingen, beide in Zeeland. Daar zijn de enige juiste omstandigheden voor deze diertjes. Bent u benieuwd wat de hangcultuurmossel nog meer zo speciaal maakt? Lees dan nog even onze vorige blog hierover.

Voor nu: geniet van dit heerlijke zilte natuurproduct!

Ze zijn vanaf deze week volop verkrijgbaar.

Facebook
Instagram
LinkedIn
YouTube