De soep die niemand lekker vindt – Closing the loop

De soep die niemand lekker vindt

Het is 1997: Charles Moore doet mee aan een zeilwedstrijd. De tocht start in Hawaï en loopt via de North Pacific Gyre naar Zuid-Californië. Charles hoopt op dolfijnen en walvissen, maar die hoop wordt hem snel ontnomen. Onderweg ziet hij niks anders dan rommel, plastic rommel. Het houdt Charles bezig en hij keert terug. Hij gaat op onderzoek uit en ziet dat het probleem veel groter is dan hij ooit had kunnen bedenken: de oceaan bevat meer plastic dan plankton. Sterker nog: het plastic drijft niet alleen, het zweeft zelfs ín het water!

De ontdekking die Charles Moore in 1997 deed, noemen we de ‘plasticsoep’. Het is een probleem wat de wereld steeds meer bezighoudt. Ondanks dat wij allemaal weten dat plastic slecht is voor het milieu, produceren we jaarlijks samen 311 miljoen ton aan nieuw plastic. Hiervan belandt 5 miljoen ton in de oceaan. Het vervuilt de oceaan en verteert niet, maar breekt langzaam af in kleine deeltjes. De vissen eten het op hun beurt weer op. Dit baart ons zorgen. Het is dus tijd voor actie, ook bij Adri & Zoon!

Wij steken de handen uit de mouwen om de plasticsoep te verkleinen. Doet u ook mee? Bekijk hieronder onze video. Hierin leggen wij kort het probleem uit en vooral wat wij, samen met u, hieraan willen doen.

 

Facebook
Instagram
LinkedIn
YouTube