Backoffice medewerker Inkoop

Ter versterking van onze inkoopafdeling zijn wij per direct op zoek naar een nauwkeurige en proactieve collega. In deze zelfstandige functie ben jij het aanspreekpunt voor Internationale partijen en zorg je ervoor dat internationale documentatie aan de eisen voldoet.

Wat ga jij doen?
Als Backoffice medewerker Inkoop ben jij de belangrijkste schakel tussen Adri & Zoon en verschillende Internationale partijen. Het is jouw hoofdtaak om ervoor te zorgen dat alle benodigde documentatie voor de Internationale handel ten allen tijde aanwezig en volledig is. Zo ben je onder andere verantwoordelijk voor het opstellen van Letters of Credit, verzorg je de tekstuele inhoud en controle van etiketten en vraag je documentatie op ten behoeve van de IFS audits. Zonder volledige documentatie geen handel, daarom is jouw rol zo belangrijk!

Naast het zorgdragen voor deze verschillende soorten documenten, heb je een ondersteunende rol in het voorraadbeheer van verschillende afdelingen binnen Adri & Zoon. Je ondersteunt de inkoopafdeling met het beheer van het diepvriesassortiment en roept producten af bij leveranciers wanneer dit nodig is. Ook beheer je de voorraad van verpakkingsmaterialen en werkkleding. Hiervoor schakel je met de juiste partijen en afdelingen om te zorgen dat deze (tegen de beste voorwaarden) op peil blijven.

Wat vragen wij van jou?
• Je beschikt over (minimaal) MBO werk- en denkniveau;
• Je bent proactief, nauwkeurig en hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel;
• Je bent communicatief sterk en overtuigend;
• Je hebt uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift;
• Je voelt je thuis in een professionele, maar informele organisatie met korte lijnen.

Wat krijg jij ervoor terug?
• Een uitstekend salaris, 25 vakantiedagen en 8% vakantietoeslag;
• Vanaf je eerste werkdag deelname aan onze pensioenregeling;
• Uitzicht op een vast contract;
• Een hecht en sfeervol team waarin er naast hard werken ook tijd wordt gemaakt voor elkaar;
• Vrijheid en zelfstandigheid in jouw functie;
• Een gezonde en groeiende organisatie waar volop ruimte en aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling en ambities;
• Heerlijke verse lunches, gratis fruit en een groot aantal leuke bedrijfsuitjes.

Waar kom je terecht?
Jij komt terecht bij de meest persoonlijke en ambitieuze groothandel in de vis, schaal- en schelpdieren. In de afgelopen 38 jaar zijn wij uitgegroeid tot totaalleverancier met een groot aantal klanten in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. Toch is het ons gelukt om persoonlijk te blijven, niet alleen naar de klant maar ook zeker naar elkaar. De drempel is laag, iedereen kan zijn zegje doen en we luisteren altijd naar de inbreng van onze collega’s. We gaan immers allemaal voor hetzelfde doel!

Ben jij enthousiast geworden en zie jij een functie als Backoffice medewerker Inkoop bij Adri & Zoon wel zitten? Dan maken wij graag kennis met je! Stuur je CV en motivatiebrief naar vacatures@adrienzoon.com of solliciteer direct via onze website!

“Ik werk met enorm veel plezier bij Adri & Zoon, omdat het een dynamisch bedrijf is en elke dag weer nieuwe kansen en uitdagingen brengt.”

Als inkoper ben ik verantwoordelijk voor om onze prachtige producten tegen de beste voorwaarden naar Yerseke te halen. Ik ben veel bezig met vragen die vanuit klanten komen en werk veel samen met de afdeling verkoop.

– Bas, Commercieel medewerker Inkoop